SPECIALISATIES & REALISATIES
 
ALGEMENE ELEKTRICITEITSWERKEN Elektro Lesaffre plaatst uw gloednieuw elektriciteitsnet volgens de regels van de kunst: elektriciteitsleidingen, schakelaars, zekeringkasten, ...
Bijkomend staan wij in voor kleine herstellingen gaande van het meten van verlies, aarding tot een (her)-keuring van de elektriciteit. Wij staan garant voor een flexibele opstelling bij renovatie alsook bij nieuwbouwprojecten. Elektro Lesaffre is uw erkende installateur!
BINNEN- EN BUITENverlichting Verlichting bepaald hedendaags meer dan ooit de sfeer in een ruimte. Dit geldt niet enkel voor een handelszaak of een kantoor, maar ook in huizen, appartementen en tuinen is de juiste keuze qua verlichting een belangrijke factor.
Elektro Lesaffre begeleid u bij deze keuze, om naast uw persoonlijke wensen, smaak en oog voor design een zo goed mogelijke combinatie te bepalen. Hiervoor maken wij gratis en vrijblijvend een lichtstudie van de verlichting van uw woning, appartement, kantoor, handelszaak alsook tuinverlichting.
Domotica

AUTOMATISATIE
Dit kunnen we in één woord uitleggen als ‘automatisatie’. Dit houd in dat er met sensoren en een besturingssysteem heel wat bedieningshandelingen wegvallen waardoor u het leven in uw woning aangenamer en goedkoper kunt maken.

Gaande van rolluiken tot poorten. Indien het binnen de mogelijkheden ligt automatiseert Elektro Lesaffre het met plezier!

BEVEILIGING Woninginbraken blijven in België alarmerend hoog! Een alarmsysteem zorgt ervoor dat u zich hierover geen zorgen hoeft te maken. 
Dit kan zowel draadloos als bedraad, alsook in combinatie met branddetectie, toegangscontrole en camerabewaking. 
Parlefonie

videofonie
Met een parle- videofoon kan u communiceren met de persoon die aan uw voordeur staat. Wij voorzien ze in allerlei uitvoeringen en designs. Voor elk budget is er een parlofoon beschikbaar. Elektro Lesaffre helpt u bij het kiezen van de geschikte parlofoon. Een videofoon heeft alle functies van een parlofoon met beeld. Er bestaan videofoons met een geheugen die een opname maken op het moment dat er iemand aanbelt. Tot slot kan je het beeld ook laten doorsturen naar je smartphone.

Verwarming

Elektro Lesaffre is tevens gespecialiseerd in elektrische verwarming. Of het nu gaat over accumulatieverwarming, elektrische vloerverwarming, luchtgordijnen of directe verwarming, wij weten voor u de juiste oplossing!

Ventilatie

Sinds 2006 bent u wettelijk verplicht om een ventilatiesysteem te plaatsen in elke nieuwbouwwoning. Ventilatie of luchtverversing is het vervangen van de lucht in een ruimte, die vervuild of verontreinigd is, door zuivere lucht. Een raam openzetten is niet hetzelfde als ventileren. Alleen 24 uur per dag ventileren met verse lucht zorgt voor een optimaal binnenklimaat wat nog steeds de beste manier is om geuren, vocht en schadelijke stoffen af te voeren. Op die manier krijgt schimmelvorming geen kans en kunnen klachten zoals allergieën vermeden worden. Er bestaan verschillende systemen die steeds afhankelijk zijn van uw ventilatiewens.
BORDENBOUW Een elektrisch bord vormt het hart van de elektrische installatie. Het is belangrijk dat alles goed verdeeld wordt over de verschillende kringen zodat er geen overbelasting op de kabel kan ontstaan. Verliesstroomschakelaars zijn enorm belangrijk bij een elektrische installatie. Deze zullen de elektrische installatie – of toch een deel ervan – buiten werking stellen bij fouten die elektrocutie kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om elektrische borden goed te onderhouden alsook om verouderde borden te vervangen door nieuwe. Elektro Lesaffre werkt met modulaire kasten en borden van Schneider.